Monday, February 20, 2012

Ao Nang 2012.01.11.-01.12.

Úgy terveztük, hogy harmadnap, barátainktól elköszönve a Thai öböl irányába (Samui, Phangan, Tao) indulunk. Egész előző este a netet bújtuk, néztük az időjárás jelentést, és nem kecsegtetett sok jóval a keleti oldal. Úgy döntöttünk, hogy nyugatot, Krabi-t, Ao Nang-ot célozzuk meg. Meg is vettük a resortban másnap reggelre a jegyet Ao Nang-ig. Úgy terveztük maradunk itt 1-2 napot, körbenézünk. Ao Nang-ba megérkezve elindultam szállást keresni. 1.000 thb alatt nem találtam egyszerűen olyan szállást, ahol akár 1 napot is eltöltöttem volna, megleptek az ottani árak. Maga Ao Nang olyan, mint egy nyugat európai tengerparti kisváros, sétány a part mellett, boltok stb… Nekünk nem jött be, nincsen vele baj, egyszerűen nem ezt kerestük! Most itthon, az ablakon kinézve, bármikor vállalnám az ao nang-i száműzetést… :) Rengeteg északival (svéd, norvég) van tele a hely, nyílván az ő igényük szerint alakul a város.
Végül Cooper korábbi ajánlása alapján a Blue House-ban vettünk ki egy szobát 1.000-ért, de ez mesze a többi 1.000-es színvonala felett volt! Lepakolás után gyorsan elindultunk, hogy még másnapra tudjunk jegyet venni Koh Lipe-re. 1.000-ről lealkudva 950-ért vettük a kombinált jegyet (busz Pak Bara-ig, majd onnan speed boat Lipe-re). Majd miután megnyugodtunk, hogy megvan a másnapi jegyünk, összefutottunk Cooper-ral egy vacsora erejéig.
Másnap korán (huhh, volt pár korán kelés ez idáig) jött a kisbusz. Ez az út sem volt izgalommentes, valamiért úgy érezte a sofőr, hogy 9 emberrel a háta mögött egyszerűen nem mehet 140 alatt, még a városokban sem… 4-5 órás út után szerencsésen megérkeztünk a hajóállomásra. Az időjárás itt már tartogatott egy kis esőt, az ég is beborult. Innen speed Boattal még vagy 3 óra Lipe, szóval nincsen közel!






No comments:

Post a Comment