Monday, February 20, 2012

Bangkok 2012.01.19.-01.21.

Eljött nap, irány Bangkok. Először csak egy éjszakát terveztünk Bangkok-ban, de eddig mindig kimaradt a királyi palota, így úgy döntöttünk, hogy hamarabb megyünk vissza, így marad idő most erre is. Mivel tavaly óta már működik a Sky Train a reptérről, ezért az eddigiektől eltérően nem a Khao San Road-on, hanem a Sky Train végállomásának közelében foglaltam. A True Siam kitűnő választás volt minden tekintetben. Ha Khao San-ra való taxizás költségét leszámítom, akkor máris nem olyan vészes az ára, a színvonala viszont messze az ottaniakon felüli, nem is beszélve arról, hogy lehet nyugodtan pihenni, nem csapkodják hajnalban részeg huszonévesek az ajtókat… A fenébe! Megöregedtem, vagy mifene? :)

Másnap megindultunk a Királyi Palotához. Hosszúnadrágot és lányoknak ujjat takaró inget a palotán belül deposit fejében ingyen adnak, nehogy bedőljetek az utcán árulóknak!



A palota után elnéztünk az amulett piacra. A piac környékén olyan streetfood orgiába csöppentünk, hogy rögtön be is toltunk két adag sült húst, pirított fokhagymával és rizzsel! Hmmm, még most is összefut a nyál a számban! :)


Délután bevásárlás a szokásos MKB-ban, este pakolás és reggel irány a reptér.
Zavartalan, gond nélküli, de hosszú (most nem éjszaka) repülésünk volt Helsinki-ig, ahol idő közben szépen leesett a hó is, rövid tranzitidő után MALÉV géppel haza…

Innentől kezdve hello szmogriadó, közelgő bkv és megvalósult malév csőd, 47 ezer forint…Szeretlek Magyarország! 

No comments:

Post a Comment